Tactics

Tactics

Bij tactics is het de bedoeling om alle getallen van de 20 t/m 10 en de bull, 3x te gooien. Heb je dat eerder dan je tegenstander gedaan? dan heb je gewonnen.

Er zijn verschillende manieren om tactics moeilijker te maken.

5 kruizen
In plaats van alles alle getallen 3 keer te gooien moet je ze nu 5 keer gooien. Lukt dit eerder dan je tegenstander dan win je.

Tactics met punten
Wanneer jij drie keer 20 hebt gegooid en je tegenstander nog niet dan kan je daar punten op gooien. Bijvoorbeeld: je begint met 5 keer 20 dan tellen je eerste drie om hem dicht te gooien en je 2 keer daarna zijn 40 punten. Dit kan bij alle andere getallen ook. Je wint tactics met punten als je alles dicht hebt gegooid en meer punten hebt als je tegenstander. Tactics met punten kan ook gelijk eindigen, dan begint de leg opnieuw.
Tip: Als jouw tegenstander bijvoorbeeld de 20 al dicht heeft hoef je hem niet gelijk dicht te gooien, het gaat op het einde ook op de punten en die kan je dan niet meer halen op de 20. Dan moet je op de 19 gaan gooien die is immers het meeste punten waard na de 20, uitgezonderd van de bull die meestal als een van de laatste gegooid wordt (hoeft niet) .

Mocht je op een of andere manier niet lekker in de wedstrijd zitten hoeft het nog niet moeilijk te zijn om veel kruizen te halen. De 15 en de 10 zitten naast elkaar is dus een veel groter en makkelijker vlak om te raken. Dit geld ook voor de 14 en de 11.
Een ander goed alternatief om kruizen te scoren is door af en toe een pijltje op de bull te gooien. Het is niet de meest veilige manier, maar als je de bull mist is de kans groot dat de pijl alsnog in een getal komt die je nog niet dicht hebt. Doe dit dus niet als je nog maar 2 vlakken open hebt! de kans is dan wel erg klein

Reacties zijn gesloten.